Böjda Spön

onsdag 17 juli 2013

Stora små-fiskar på Västkusten!

Var på tok för länge sedan sen jag skrev någonting här men här kommer det något från vad vi gjort sen senast.

För några veckor sedan var vi (jag och Robin) nere till kusten en sväng igen som vi brukar vara på sommaren för att bottenmeta lite av varje. Så jag åkte ner tidigt som vanligt och hämtade Robin i Grums vid 06.00.
Varken trafik eller djur att prata om på vägen ner så det var ju skönt det i alla fall.
Kom ner och började fiska runt 09.30 i Skalhamn. Kikpimpel körde jag från Kajjen med en bergmanpirk och pimpelsticka agnat med räka.
Totalt fick jag 5 arter på Bergmanpirken på ca 1 timmes fiske, Torsk, Rötsimpa, Berggylta, Blågylta och naturligtvis dessa Snultror. Konstaterade även att Rötsimporna inte är direkt intelligenta. Samma simpa tog min orange lyskrok inte en inte två utan hela 5ggr på rad innan den tröttnade på att dras upp och släppas tillbaka.

Men fisket i Skalhamn var trögt även om de andra fiskande fick ett par Fjärsingar längre in i viken. Men när det fortfarande var trögfiskat och klockan drog sig mot lunch bestämde vi oss för att hoppa i bilen och testa ett nytt ställe.

 
Även här var det trögt men nappade ändå lite nere vid botten runt 25-30m. Mycket småtorsk men även ev. Havskatt eller Pigghaj? Ingen aning vad det var men inte mindre än 3ggr nappade det till och när man drog upp var 0,52mm Flourocarbon kliniskt av och enkelkroken med sillstrimla på borta.

Robin med reg Paddtorsk på 420gr 22gr från Svenskarekordet!
Tagen i förra veckan under Robins semester.
Ej den i texten!
 
Sett till fiskarna vi sedan fick kan man ändå klassa detta fiske som ett av mina och Robins bästa fisken då vi fick oss en varsin fisk över Sportfiskarnas REG gräns. Robin med en Paddtorsk på 350gr och jag med en Bergskädda på 530.

Som vanligt nötte vi på till ca 19-20 innan vi solbrända drog oss hemöver mot de värmländska skogarna för att påbörja en ny arbetsvecka.


Jag med min Reg Bergskädda på 530gr

Tightlines //Sebastian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar