Böjda Spön

måndag 17 december 2012

Ismete Premiär!

Så var det dags igen. Isen ligger på våra sjöar men tyvärr numer även en massa snö. Men lite snö ska ju inte få sätta stopp för fisket, det fick det heller inte göra att jag egentligen är sjuk heller.
Fiske är ju som vi alla vet den bästa terapin.

Började dagen med att möta upp Chrille i Sunne runt 6 tiden för att han skulle ta med mig och Robin till en lite mindre sjö där det emellanåt vid rätt förhållanden kan finnas både många men framförallt stora gäddor.

Klockan 8 var vi ute på sjön och hade börjat tackla ut. Sen tog det ca 1 timme innan Chrille vant landade och återutsatte dagens första lilla gädda. Sen skulle han få ytterligare en och Robin en innan det slutligen blev min tur.

Men vilken huggperiod det blev. Hade hugg på ett spö, C&R som vanligt tackla på mört och ser Chrille stå och drillas samtidigt som det hugger på ytterligare ett av mina spön. Som tyvärr missades.

Gäddorna var minst sagt försiktiga igår. Troligen tappade vi ungefär hälften av alla hugg varav Robins lina gick av (ej mot isen) i mothugget. Det var synd för det svarade bra i andra änden av hans Normark Red Pilker spö och kunde utan tvekan ha varit dagens bästa fisk.

Dagens största fick Chrille och uppskattades till ca 4-5kg men då jag drillade fisk samtidigt kom hon ej med på bild.
Men slutresultatet för dagen blev som följande:
Seb 6st landade
Chrille minst 5 landade
Robin fick 2st men tappade den troligen största utöver det.

Överlag en jäkla bra dag på sjön i bra sällskap och nu får vi se när nästa mete blir. Kanske redan tisdag beroende på hur man känner sig.

Hade det gött!
//Seb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar