Böjda Spön

onsdag 26 december 2012

Summering julens Gösmete

Avslutade julafton med att åka och hämta upp Robin från Grums då vi planerat att det skulle ismetas Gös och Gädda såhär i juletid när man ändå var ledig.

Vi började med en sovmorgon på juldagen så var inte på plats med spöna ute förrän strax innan klockan 10. Fina pigga mörtar på och det skulle inte ta mer ön en timme innan det small på ett av Robins spön och linan löpte ut från rullen. Ett hårt mothugg och det började gunga fram och tillbaka i spöt. Men tillslut kommer en skalle upp i hålet och vi kan snabbt ta ett gälgrepp och lyfta upp ett nytt personbästa på Gös för Robin. 78cm lång, 43cm i omkrets och 5,20kg tung. En riktig prakt Gös.


Senare under dagen fick vi två gäddor var där Robin tog den största som vägde strax över 4kg innan vi plockade ihop och begav oss hemmåt runt 15 tiden.

Idag annandagen har fisket inte alls varit lika kul som igår men så när som på 10min så kom första hugget idag. Ca 10.40 igår och 10.48 idag för att vara exakt. Robin hade fått sätta sina spön närmast en udde så misstänkte att han skulle få mest fisk. Medan mina spön var spridda längs med en djupkant.
Totalt idag blev det 3 små gäddor för Robin och 1 liten för min del samt en lite bättre på ca 4kg.
Så totalt på dessa 2 dagar blev det 9 gäddor och 1 kalas Gös. Så bortsett från dagens regn och problemen med att få tag i tillräcklig mängd bra mört så får vi ändå säga att vi är nöjda med julhelgen!


Skitfiske på er! Och God Jul i efterskott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar