Böjda Spön

måndag 2 april 2012

Helgens Jerkfiske!

Som rubriken antyder gick helgen i jerkbaitfiskets alla tecken.
Sen om det beror på att man dängt tunga beten halva lördagen och hela söndagen plus att man somna i soffan igår och vakna av larmet i morse som man är stel eller inte det är en annan fråga.
Man kanske helt enkelt bara börjar bli gammal?

Helgens fiske var trögt. Om jag förstått det rätt så skulle man kört vertikaljigg efter gäddorna men Mikael och Mattias resultat var ju ungefär detsamma som vårat.

I lördags efter jobbet kom Jonas till Arvika med tåget så vi stack ut under eftermiddagen på Kyrkviken och fiskade. På tok för kallt i vattnet. Varmaste vi hittade var 3.5grader. Men vi fick ju någon liten gädda i alla fall.

Eller rättare sagt jag fick 3 med en topp på 2.5kg kanske och jonas hade en på ett tag som beslöt sig för att kliva av halvvägs till båten.
Årets första Gädda i öppet vatten.
Den liksom 80% av mina fiskar under helgen högg på denna Buster i färgen Fluo Baitfish(Wolfcreek)

Denna årets första gädda var helt täckt i iglar och stod och tryckte vid botten vid Viksälvens mynning.

SÖNDAG!

På Söndagen blev vi 3man i båten med utgångspunkt Grums. Grums innebär ju naturligtvis att bäste herr Guldlock (Robin) var med och fiskade. 3man i min lilla båt med ett varsitt jerkbaitspö.
Hur ska detta gå till?
Fick börja med att montera av masten för att det skulle bli mer utrymme i fören. Masten borta och vips så fans det tillräckligt med svingutrymme.

Dagen började ju sådär. Visade sig när vi sjösatt båten att batterit tagit slut under natten.
Hur?  Ingen aning. Väldigt tråkigt var det i alla fall och genast tappade man ovärderlig fisketid. Blev att snabbt kasta sig in i bilen och åka in till OkQ8 i Grums och köpa Startkablar för att ladda batteriet.
Jämmer och elände 399:- för kablarna. Men nu har man ju det också.
Var bara att koppla på och ha bilen igång några minuter så var batterit laddat och klart sen. Bara starta båten och köra iväg.

Började med att fiska av de hetaste ställena i Norsälven men detta gav tyvärr magert resultat. Vi blev FF där med andra ord. Med en vattentemp på 3,6grader i en skyddad vik så fick vi upp hoppet. Kanske kunde det finnas fisk här. Efter X antal följare tog Robin fram sin "äckliga" lilla curltail jigg krokade en av de minsta gäddorna jag sett och förbannelsen var bruten.
Strax därefter bommade jag ett par gäddor, jonas krokade sin ordentligt och "surfade" in den lilla parveln vant på sitt Daiwa Luna spö. Kort därefter small det i ordentligt i Jonas spö när han fiskade mer ut mot djupet än in mot lekområdet. Gäddan körde hårt och Jonas fick en fin fight där gäddan stånkade och stönade under båten och gick fram och tillbaka.
Fet och fin var Hon!

96cm 7.04kg minus ca 4hg vågsäck.

C & R Naturligtvis
Detta blev dagens och hela helgens största fisk. efter denna gädda var det bara jag kvar som inte fått fisk. Så det var bara att hoppa över allt vad "naturliga" färger heter och gå direkt på det "tunga" artilleriet. 


Hellre småfisk än ingen fisk. Så mitt färgval gick till betet som levererade i lördags och då tog det inte lång tid innan jag fick mig en gädda i 2kg:s klassen så att jag slapp bli FF. På slutet av dagen hittade vi en avskild vik inne i grumsfjorden där vattentempen faktiskt var betydligt högre. Var ju inte varmt men var ju i alla fall 4.8grader som varmast. Vilket gav sniporna lite mer fart då de var framme och högg precis vid båtkanten. Riktigt kul som man skulle fått med på film egentligen men så blev det inte tyvärr.
Han/Hon ville verkligen ha bustern. Tog 3m från båten.
Totalt blev fisk fördelningen såhär:
Robin 1 gädda  kanske 500gr
Jonas 2 Gäddor ca 10 000gr
Sebastian 3 Gäddor ca 6 500gr

Vann på flest fiskar i alla fall men är ju störst som räknas!

Överlag var det en överdjäklig dag på sjön. Ena stunden var det varmt, sol och vindstilla så man hade overallen öppen och nästa blåste det 10m/s snöade/regnade och haglade samtidigt. Vinden kunde inte heller bestämma sig för en riktning utan gick fram och tillbaka hela dagen. Alltså inga bra förutsättningar för fiske egentligen.


Ha det bra och skitfiske på er!
//Sebastian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar